Haber

Reçetesiz Uyku İlacı, Damla Reçetesiz Alınır Mı? 2023

Uyku ile problemi olanlar genelde ilaçlara yöneliyor. Peki reçetesiz uyku ilacı almak mümkün mü? Reçetesiz damla uyku ilacı alınır mı?

Reçetesiz uyku ilacı alma İş hayatın veya sosyal hayatta yaşadığımız stres nedeniyle ne kadar yorgun olsak da uykusuz kaldığımız olur. Bunun nedenleri sadece iş hayatı değildir. Büyük şehirde yaşamanın zorlukları, gelecek kaygısı, okul hayatı, sınavlar, geçim sıkıntısı gibi bir çok faktör uykusuz kalmamıza neden olur. Hatta uykumuzu almadığımızdan stresin ve sinirin artmasına neden olur. Durum böyle olunca uymak için uyku ilacı kullanımı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de arttı. Gece uykusuz kalınca tüm gün yaptığınız tüm aktivitelerde verim alınamıyor. Deliksiz bir uyku uymak için En iyi uyku ilaçları psikiyatri hekiminin yazdığı uyku ilaçlarımı yoksa bitkisel uyku ilaçları kullanmak mı daha güvenlidir.

Uyku ilacı alırken öncelikle doktorunuza danışın. Her bünyedeki etkisi aynı olmaya bilir. Reçetesiz uyku ilaçları ve bitkisel uyku ilaçları etkileri farklıdır. Bazı uyku hapları uyuşukluk vererek uymanıza yardımcı olurken bazıları beyinin belirli bölgelerini uyararak uyumanızı sağlar. Ayrıca, reçetesiz satılan bazı uyku hapları, ertesi gün kendinizi sersemlemiş ve iyi hissetmemenize neden olabilir. Tabi sürekli olarak bu ilaçları alırsanız ilaçlara karşı tolerans gelişeceğinden etkisi devamlı olarak azalacaktır.

Reçetesiz Uyku İlacı İsimleri

Reçetesiz uyku hapı kullanırken genel yan etkileri fazla olmayan ürünler ve bitkisel ürünler ile vücut da ek takviyeler ve kimyasal olmayan ürünler ile vücudun rahatlaması sayesinde uyku düzeninin oturması ile olur. İlaç kullanmak istemiyorsanız izleyebileceğiniz yollar.

  • Yatmadan önce ağır yemeklerden olabildiğince kaçının.
  • Gün boyunca ve özellikle yatmadan önce kahve, gazlı içecekler ve çikolata dahil kafeini tüketimini bırakın.
  • Gün boyunca fiziksel olarak aktif kalın. Mümkünse dışarı yürüyüşe çıkmaya çalışın.
  • Belirli bir uyku düzeni oluşturun ve bu düzene hafta sonu bile bağlı kalın.

Yoğun bir iş temposunda yukarıdaki adımlara uymak nerdeyse imkansız olur. Bunun için bazı takviyeler ile en etkili uyku ilaçlarından daha iyi sonuç alabilirsiniz. Bu takviyeler bitkisel olduğu için ve sakinleştirici özellikleri olduğu için diğer psikiyatri uyku ilaçları kadar yan etkisi olmayacaktır.

Damla Uyku İlacı Reçetesiz

Reçetesiz Uyku İlacı

Damla uyku ilacı reçetesiz olarak satılan bir üründür. Bitkisel uyku ilacı olduğundan birçok sitede buluna biliyor. Genel olarak bir bardak suya birkaç damla sıkılarak içilir. Tabi bitkisel olsa bile yan etkileri olabilir. Bundan kaynaklı kullanmadan önce doktorunuza başvuru. Diğer bitkisel uyku ilaçları şunlardır. Uyku ilacı Damla kaç saat uyutur sorusuna da genelde 7 veya 8 saat uyumanıza yardımcı olur.

  1. Melatonin
  2. Papatya ve kediotu kökü
  3. Safran
  4. Nutraxin Herbal Bitkisel Uyku İlacı

Melatonin

Reçetesiz uyku ilaçları genel olarak takviye besinler yani bitkisel ilaçlardır. Bu ürünlerin başında Melatonin gelir, uyku zamanı geldiğinde vücudunuzun doğal olarak salgıladığı bir hormondur Melatonin. Melatonin almak bu yanıtı tetikler ve vücudunuzun rahatlamasına yardımcı olur. Bazıları baş ağrısı  ve kafa karışıklığı gibi yan etkiler bildirmiştir, uyku evrenizin zamanlamasını ayarlamada etkili olabilir.

Papatya ve Kediotu Kökü

Bitkisel çay seviyorsanız papatya hakkında çok şeyi bilirsiniz. Yüzyıllardır insanların uyumasına yardımcı olmak için kullanılmıştır ve çok az risk taşır. Benzer şekilde kediotu kökü de etkili olabilen ve yan etkiler açısından çok düşük risk taşıyan doğal bir takviyedir. Her iki bitkisel üründe vücut stresinizin azalması ve rahatlamasına yardımcı olduğundan daha rahat uykuya dalmanıza yardımcı olur.

Safran

Kansere karşı koruyucu etkisi olan Safran vücuttaki toksik maddeleri atmamamızda ve zinde bir yaşam sürmemize etkisi olduğu kadar uyku verimliliğinin artmasında da büyük etkisi vardır. Uyumadan önce biraz safran tüketimi ağrı kesici ve duygular üzerinde olumlu etkilere sahip olup uykunuza rahat dalmanızı sağlayacaktır.

Nutraxin Herbal Bitkisel Uyku İlac

Nutraxin Herbal bitkisel uyku ilacı Sarı kantaron, çarkıfelek ve kediotu bitki ekstreleri içeren bitkisel bir üründür. Yan etkileri genel olarak olmayan bir üründür ama başka ilaçlar ile birlikte alınmamalıdır. Takviye gıda olarak kullanılan rahatlatan bir üründür.

Bu ve bunun gibi ürünleri doğal ürünler olduğu için Reçetesiz uyku ilacı olarak geçmektedir. Herhangi alerjik bir durumunuz yoksa genel olarak yan etkileri yok denecek kadar azdır.

En İyi Uyku İlacı İsimleri 2021

Uyku güçlüğü ve uymada zorlanan kişiler genelde öncelikle internet üzerinden araştırmalar yapmakta. Aramalar Uyku Hapı nasıl alınır, uyku hapı süresi ve uyku hapları zararlımı, Şeklinde sorularla karşılaşılır. Kimyasal olarak üretilen uyku ilaçlarının yan etkileri vardır. bundan kaynaklı eczaneden direk alamazsınız. Reçeteli uyku ilacı olarak alındığından isteğe bağlı olarak kullanılmaz. Doktor tavsiyesi ve yönlendirmesi üzerine kullanılması ve herhangi bir yan etkide doktorunuzla iletişime geçilmelidir. En etkili uyku ilaçları ve en çok kullanılan uyku ilaçları isimlerinin bulunduğu liste şöyledir.

1. Remeron Uyku İlacı
2. Largactil Uyku İlacı
3. Unisom Uyku İlacı
4. Citoles Uyku İlacı
5. Desyrel Uyku İlacı
6. Tolvon Uyku İlacı
7. Cipralex Uyku İlacı
8. Prozac Uyku İlacı
9. Xanax Uyku İlacı

1. Remeron Uyku İlacı

Psikiyatri uyku ilaçları arasında yazılan Remeron antidepresanlar grubundadır. Sadece reçeteyle verilen bir ilaç olup alındıktan çok kısa bir süre sonrasında uyku gelir . Genel olarak uyuşukluk hissi verir ve sonrasında uykuya dalmanıza yardımcı olur. İlacı kullanım şeklini kesinlikle doktor tavsiyesi ile ayarlayın. Fazla alımı ağır yan etkilere sebep olabilir.

2. Largactil Uyku İlacı

Largactil Uyku İlacı Klorpromazin yani antipsikotik ilaçlar grubuna ait ilaçtır. Reçetesiz satılmaz ve Ağır bir ilaçtır. Ağrı stres altında olanlara doktor tarafından yazılan bir ilaçtır. ilacı almadan önce kılavuzu kesinlikle okuyun ve herhangi bir yan etkide doktorunuza başvurun.

3. Unisom Uyku İlacı

Unisom Uyku İlacı doktorlar tarafından en çok yazılan uykusuzluk ve uykuya dalma zorluğu çekenlerde gece uykusuna yardımcı olmak amacıyla yazılan bir ilaçtır. Yan etkileri arasında Sersemlik, Baş ağrısı, konsantrasyon bozukluğu ağızda kuruluk, kas seğirmesi gibi yan etkileri gözlenmektedir. Bu tip yan etkiler çoğalırsa doktorunuza başvurun.

4. Citoles Uyku İlacı

Citoles Uyku İlacı anksiyete ve depresyon tedavilerinde önerilen bir ilaçtır. İlaç kullanımından sonra stres azalması ve sizi yoran düşüncelerin azalması ile uykuya daha rahat dalmanızı sağlar. reçete ile verilen bir ilaçtır. Doktor önerisi ile belirlendiği şekillerde alınması uygundur. Her gün aynı saatte alınması önerilen bir ilaçtır. İlacı aldıktan sonra deliksiz bir uyku çekersiniz. Çabuk uyandırmayacak uyku ilaçları arasındadır. Beklenmeyen yan etki görülürse doktorunuza başvurun.

5. Desyrel Uyku İlacı

Desyrel Uyku İlacından çok depresyon ilacıdır. Depresyonun neden olduğu uykusuzluğa iyi geldiği için doktor tarafından reçeteli olarak verilen bir ilaçtır. Depresyon için uygun olan bir ilaç olduğu için olası yan etkileri fazladır. Ağrı bir ilaç olduğu için uyandıktan sonra halsizlikte gözlemlenmektedir.

6. Tolvon Uyku İlacı

Tolvon Uyku İlacı antidepresanlar olarak bilinen ilaç grubunun bir üyesidir. Psikiyatri uyku ilaçları arasında en çok yazılanlarından biridir. antidepresan olduğundan 15 saate kadar uyku hali uyandıktan sonra halsizlik uyuşuklukta devam eder ve depresif ruh halini gideren bir antidepresandır. Reçeteli verilen bir ilaçtır. Beklenmeyen yan etkiler görülürse doktora başvurun.

7. Cipralex Uyku İlacı

Cipralex Uyku İlacı Essitalopram sınıfı bir antidepresandır. Kaygı bozukluğu, depresyon açık alan korkusu ve anksiyete bozuklukları için kullanılan bir ilaçtır. ağır bir ilaç olduğu için alındıktan sonra uyku getirir. Psikiyatri tarafından yazılan bir ilaçtır. Doktorun belirlediği sıklıklar ile kullanılmalı ve yan etki durumunda doktora başvurulmalıdır.

8. Prozac Uyku İlacı

Prozac Uyku İlacı olarak değil antidepresan olarak yazılan bir ilaçtır. Ülkemizde kapsül ve şurup şeklinde verilmektedir. Diğer antidepresanlara göre yan etkisi daha azdır. Yaygın olarak mide bulantısı, baş ağrısı gibi sorunlar görüle bilir. İlacı kesinlikle isteğe bağlı olarak bırakmayın doktor kontrolünde yavaş yavaş bırakılması gereken bir ilaçtır.

9. Xanax Uyku İlacı

Xanax psikiyatri doktorları tarafından sakinleştirici olarak verilen bir ilaçtır. Bağımlılık yapma riski yüksek bir ilaç olduğundan doktor kontrolü ile kısa süreli kullanılmalıdır. Aniden başlanıp bırakılması sert yan etkilere neden olabilir. Xanax Uyku İlacı olmasa da sakinleştirici özelliği sayesinde derin bir uyku çekmenizi sağladığından çoğu kişi uyku ilacı olarak bilmektedir.

Bu ilaçlar reçeteli ilaçlar olduğundan doktor kontrolü ile kullanılıp devam edilmelidir. En iyi uyku ilaçları olarak bunlar verilebilir. En etkili uyku ilaçları listesindeki ilaçların yan etkileri fazla olduğundan kullanırken dikkatli olunmalıdır.

Uyku İlacı Nasıl Yapılır

Uyku ilaçları uyku bozukluğu olan ve uyku bozukluğuna sebep olan nedenleri dindirmek için doğal ürünler ile veya laboratuvarda üretilen ürünler ile vücudun uyuşmasını sağlayarak yada beyindeki uyku getiren yerlerin uyarmasını sağlayarak kişinin doğal olmayan yollar ile uyumasını sağlar. Uyku ilaçları sadece uyku getirmez kişide depresyon hali varsa bunun giderilmesinde sağlayan ilaçlar bulunmaktadır. Tabi ilaçları doktorumuza danışarak kullanmalıyız.

Uyku İlacı Zararlımı ve Uyku İlacı Yan Etkileri

Uyku İlacı zararlımı sorusuna cevap doğal olmayan bir ürün olduğunda evet zararlıdır. Yan etkileri ilaçtan ilaca değişmekte ve her bünyede farklı zararlar oluşa bilir. Bundan kaynaklı kesinlikle doktor onayı olmadan ilaç alınmamalıdır.

Uyku İlacı Ne İşe Yarar?

Uyku ilaçları, insanların uyku kalitesini artırmak ve daha iyi uykuya dalmak için kullanılan ilaçlardır. Bu ilaçlar genellikle gece yatmadan önce alınır ve uykuya dalmanıza yardımcı olur. Bazı uyku ilaçları aynı zamanda uyku apneesi (uyku sırasında solunum yolunun tıkanıp açılmasıyla seyreden bir durum) ve diğer uyku bozukluklarını da tedavi edebilir.

Uyku ilaçlarının etkileri, kişiden kişiye değişebilir ve bazıları için daha etkili olabilirken, diğerleri için etkili olmayabilir. Bu nedenle, uyku ilaçlarını almadan önce doktorunuza danışmanız ve onun tavsiyesi doğrultusunda kullanmanız önerilir. Ayrıca, uyku ilaçlarını sürekli olarak kullanımı doktorunuzun tavsiye ettiği süre boyunca sınırlandırılmalıdır, çünkü bu ilaçların yan etkileri olabilir ve bağımlılık yapabilirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu